Thermoplasten met antibacteriële werking

Deze thermoplasten hebben een sterke en langdurige werking tegen een breed spectrum van pathogene bacteriën, verminderen geurvorming en is zijn zeer huidvriendelijk.

Er wordt een tekening getoond van bacteriën en zilverionen.

Thermoplasten met antibacteriële werking


Thermoplasten met antibacteriële werking bieden de prothesedrager een effectieve bescherming tegen een breed spectrum schadelijke bacteriën. Geurvorming wordt verminderd en verkleuring, die ook door de bacteriën wordt veroorzaakt, wordt tegengegaan. Het materiaal is bijzonder huidvriendelijk waardoor het prettiger wordt om de prothese te dragen.

SilverShield® technologie


Al jarenlang is zilver bekend om de antibacteriële werking. Zelfs in de Griekse oudheid en de Middeleeuwen werd zilver gebruikt om water te desinfecteren en voedsel te bewaren. Echter pas in de 19e eeuw werd de antibacteriële eigenschap van zilver daadwerkelijk bewezen. Sindsdien wordt dit element vaak toegepast. SilverShield® technologie verbindt de zilverionen met het kunststof. Langzaam worden de zilverionen vrijgelaten bij contact met watermoleculen. Op deze manier wordt op lange termijn schadelijke bacteriën continue bestreden. Testen, van een onafhankelijk laboratorium met het JIS Z 2801 standaard, hebben uitgewezen dat door middel van SilverShield® technologie de aanwezigheid van Staphylococcus aureus (grampositief) en Escherichia coli (gramnegatief) aanzienlijk wordt verminderd. Het gebruik van het anti-microbacteriële zilver heeft geen nadelige invloed op de fysische eigenschappen en vervormingseigenschappen van de thermoplastische kunststoffen.


Quality for life