Meridium - Educatieve video's

Bekijk de onderstaande video's voor meer informatie over de afstelling van de Meridium met M-Soft.

Basis Mode - Hakhoogte-aanpassing

Meridium maakt automatische of handmatige aanpassing van de hakhoogte tot 5 cm mogelijk. Deze video toont het bewegingspatroon voor het handmatig aanpassen van de hielhoogte na een schoenwissel.

Basis Mode - Lopen

De weerstanden voor plantair en dorsiflexie worden individueel door de orthopedisch adviseur ingesteld voor de gebruiker. Deze video toont de typische parameteraanpassing van Meridium bij het lopen op een vlakke ondergrond. Naast de parameteraanpassing bevat de video de eerste stappen in de loopbalk en het inschakelen van de staande stop. Om de effecten van de parametrering in M-Soft te verduidelijken, worden ook minimum- en maximumwaarden van het instelbereik weergegeven.

Basis Mode - Geavanceerde functies

De Meridium prothesevoet kan het aflopen van een helling herkennen en zijn gedrag daarop aanpassen. De bijbehorende DF-weerstand beneden wordt individueel door de orthopedisch adviseur voor de gebruiker ingesteld. Deze video toont de verschillende varianten van een helling aflopen en de typische procedure van het aanpassingsproces. Om de effecten te verduidelijken, worden ook minimum- en maximumwaarden van het instelbereik weergegeven.

MyModes

De Meridium heeft MyModes voor speciale bewegingsvormen (bijv. Golf, ...). Deze worden vooraf ingesteld via de aanpassoftware van de orthopedisch adviseur. Deze video toont de verandering van de MyMode met behulp van het bewegingspatroon en als voorbeeld het gebruik van een hometrainer.

Veiligheids Mode

In de veiligheidsmodus (bijvoorbeeld wanneer de batterij leeg is) schakelt de Meridium over op individueel ingestelde weerstanden voor Plantar en DF. De staande stop is niet beschikbaar. De door de orthopedisch adviseur vastgestelde waarden moeten een compromis bieden tussen statica en dynamica. Deze video toont de impact en training van het lopen in de veiligheidsmodus, op vlakke oppervlakken, op hellingen en op trappen.