MyoBock - Educatieve video's

Bekijk de onderstaande video voor meer informatie over de evaluatie van myosignalen.

MyoBock - Tutorial over de evaluatie van myosignalen

Als onderdeel van een myo-elektrische, prothese fitting van de hand of arm moet de evaluatie van de myosignalen worden afgerond voordat de prothese definitief wordt vervaardigd en geplaatst. Een voorlopige evaluatie zal helpen bij het bepalen van de ideale positie en versterking van de elektrode, evenals de meest geschikte schakelmodus.

Een zorgvuldige, nauwkeurige evaluatie van het myosignaal en de bijbehorende aanpassing is essentieel. Dit heeft invloed op de definitieve montage en het eindresultaat.

Nadat beide myosignalen zijn geëvalueerd en de schakelmethode is gedefinieerd, controleert en traint u de instellingen met de myosimulatie in PAULA-software. Dit zorgt ervoor dat de gebruiker de prothese zelfstandig en betrouwbaar in het dagelijks leven kan bedienen met de geselecteerde aanpassingen.

Door het voltooien van de evaluatie heeft u de basis gelegd voor een succesvolle fitting en gebruik van de prothese.

Myoelectrisch is de technische term voor de elektrische spanning die wordt opgewekt in spiercellen in het microvolt-bereik, die op het huidoppervlak kan worden gemeten en via elektroden kan worden gebruikt om de prothesen te controleren. Myo-elektrische prothesen worden aangedreven door een batterij en worden in beweging gebracht door het samentrekken van een spier.

Electric Greifer - Tutorial: verschillende functies

Deze instructievideo toont verschillende functies van de Electric Greifer, zoals het flexibele polsgewricht, nauwkeurige grip of de zaklampfunctie.


MyoBock - E-Learning

Na het voltooien van deze online cursus bent u bekend met de basis en componenten van het MyoBock-systeem. U zult meer weten over myosignalen en hoe ze werken.

Meer