Therapie en training

De volgende video's tonen de basisprincipes van training met microprocessorgestuurde kniegewrichten met de C-Leg 4. De meeste van deze video's zijn ook van toepassing op Genium, Genium X3 en Kenevo in Mode C.

Fundamenten

Gaan zitten & Opstaan

Tijdens dagelijkse activiteiten zoals zitten, maakt de hydraulische weerstand bij knieflexie van C-Leg 4, Genium, Genium X3 en Kenevo (Mode C) een consistente belasting van beide benen mogelijk.

Stabiliteit voor mobiliteit

Franziska en Gerhard laten eenvoudige oefeningen zien voor gewichtsoverdracht en voor het verbeteren van de stabiliteit. De oefeningen zijn geschikt voor C-Leg 4, Genium, Genium X3 en Kenevo (Mode C).

Van de gelijke brug naar vrij lopen

Franziska en Gerhard laten zien hoe het gebruik van loophulpmiddelen kan worden verminderd totdat Gerhard zonder hulp kan lopen. De oefeningen zijn geschikt voor C-Leg 4, Genium, Genium X3 en Kenevo (Mode C).

`Yielding` oefeningen

Het vertrouwen opbouwen om het volledige gewicht op een gebogen kniegewricht te zetten, is een fundamentele stap voor het omgaan met verschillende situaties in het dagelijks leven, b.v. een schuine helling af wandelen. Franziska en Gerhard laten zien hoe ze de techniek genaamd "yielding" leren en verfijnen. De oefeningen zijn geschikt voor C-Leg 4, Genium, Genium X3 en Kenevo (Mode C).

Intuitieve standfunctie

Bekijk hoe u de intuïtieve standfunctie activeert en deactiveert. Er zijn verschillende mogelijkheden om uit de standfunctie te stappen. De oefeningen zijn geschikt voor C-Leg 4, Genium, Genium X3 en Kenevo (Mode C).

Lopen en trappen

Lopend naar beneden (1)

Gerhard leert de basis om naar beneden te lopen. De oefeningen zijn geschikt voor C-Leg 4, Genium, Genium X3 en Kenevo (Mode C).

Lopend naar beneden (2)

Gerhard leert het stap-over-stap looppatroon om naar beneden te lopen. Om te zien hoe de instelling van de stand flexieweerstand het lopen naar beneden beïnvloedt, zal deze door de orthopedisch adviseur in kleine intervallen worden gewijzigd. De oefeningen zijn geschikt voor C-Leg 4, Genium, Genium X3 en Kenevo (Mode C)

C-Leg 4 Kenmerken

MyModes: Wisselen

Samen met de orthopedisch adviseur kunnen twee MyModes worden geprogrammeerd. Franziska laat zien hoe je met een bewegingspatroon overschakelt naar de MyModes. Schakelen tussen de modussen is ook mogelijk met behulp van de Cockpit-app.

Beheers lage treden of stoepranden

Franziska laat Gerhard twee mogelijkheden zien om lage treden of stoepranden te overwinnen. Het is mogelijk om een meegevende stap uit te voeren of om de stand los te laten.

Lopen op een vlakke ondergrond

lopen op een vlakke ondergrond (1)

Het kniegewricht buigt lichtjes tijdens het eerste contact en de laadreactie bij het observeren van fysiologische gang. Deze beweging dient als schokdemper, ontlast het bewegingsapparaat en zorgt voor veiligheid door een snellere platte voetpositie. De oefeningen zijn geschikt voor C-Leg 4, Genium, Genium X3 en Kenevo (Mode C)

Lopen op een vlakke ondergrond (2)

De volgende oefeningen zoals lopen met kleine stapjes en het veranderen van de loopsnelheid zijn bedoeld om de looptechniek te verfijnen met C-Leg 4, Genium, Genium X3 en Kenevo (Mode C). Spontane aanpassing van ritme en loopsnelheid is essentieel voor de dagelijkse veiligheid.

Hellingen

Looptechniek op vlakke hellingen

Gerhard leert hoe hij vlakke tot middelzware hellingen moet oplopen, waarbij de veiligheidsmaatregelen stap voor stap worden verminderd. De oefeningen zijn geschikt voor C-Leg 4, Genium, Genium X3 en Kenevo (Mode C).

Looptechniek op steilere hellingen

Een steilere helling oplopen wordt uitgevoerd met een normale vrijgave van de stand. Bij het bergafwaarts lopen op steilere hellingen wordt de `yielding`-techniek gebruikt. De oefeningen zijn geschikt voor C-Leg 4, Genium, Genium X3 en Kenevo (Mode C).

Looptechniek op hellingen: geavanceerde oefeningen

Deze video laat zien hoe gevorderde gebruikers hun looptechniek kunnen verbeteren en het vertrouwen in hun prothese kunnen vergroten, ook in uitdagende situaties op hellingen. De oefeningen zijn geschikt voor C-Leg 4, Genium, Genium X3 en Kenevo (Mode C).

Overige oefeningen

Buitentraining

Gerhard toont het helling op en af lopen, veranderende loopsnelheden, achteruit lopen, hindernissen overwinnen, lopen op oneffen terrein, stoppen en de standfunctie in alledaagse situaties buiten. De oefeningen zijn geschikt voor C-Leg 4, Genium, Genium X3 en Kenevo (Mode C).

Verbetering van de core stabiliteit en standfase

Franziska en Gerhard laten een paar eenvoudige maar effectieve oefeningen zien om de standfase te verbeteren. Een goede standfase is de basis voor een veilige loop. De oefeningen zijn geschikt voor C-Leg 4, Genium, Genium X3 en Kenevo (Mode C).

Naar de grond gaan en weer omhoog

Bekijk verschillende mogelijkheden om naar de grond te gaan en weer op te staan met de prothese. De oefeningen zijn geschikt voor C-Leg 4, Genium, Genium X3 en Kenevo (Mode C).

C-Leg 4 - E-learning

Het volgende materiaal ondersteunt u bij uw kennis over de C-Leg 4.

Meer

C-Leg 4 - Fitting

Bekijk de video's voor meer informatie over de uitlijning van de C-Leg 4 en het gebruik van C-Soft.

Meer