Positieve toekomst voor Freedom Innovations in gang gezet

11.12.2020

Transactie met Proteor goedgekeurd door de U.S. Federal Trade Commission en vandaag afgesloten

Read the English press release here

Ottobock, het internationaal opererende medisch-technologische bedrijf, verwelkomt het definitieve besluit van de Amerikaanse Federal Trade Commission (FTC) over de toekomst van Ottobocks eerdere acquisitie van Freedom Innovations (FI). Vandaag heeft Ottobock formeel een transactie afgesloten met de Franse orthopedische-technologiespecialist Proteor SAS, die belangrijke onderdelen van Freedom Innovations heeft verworven. De desbetreffende koopovereenkomsten werden al in september ondertekend, maar moesten nog door de FTC worden goedgekeurd.

"Voor alle betrokken partijen en in het bijzonder voor de medewerkers van Freedom Innovations is de uiteindelijke oplossing na enkele jaren van onzekerheid goed nieuws en een startpunt voor de toekomst van Freedom Innovations onder het dak van zowel Proteor als Ottobock", aldus Philipp Schulte-Noelle, CEO van Ottobock. “Ik ben vooral dankbaar voor de zeer constructieve dialoog met de FTC gedurende de afgelopen maanden en de inzet van Proteor.”

"Ik wil alle medewerkers van Freedom Innovations bedanken voor hun professionaliteit en veerkracht in deze onvoorspelbare tijd. We kijken er naar uit om ons te verenigen als één familie", zegt Edouard Archambeaud, lid van de Raad van Bestuur van Proteor. "Daarnaast wil ik graag zowel de FTC als Ottobock van harte bedanken voor de succesvol afronding van deze operatie. Ons doel is om er voor onze klanten te zijn door een soepele transitie mogelijk te maken, waarbij ze de voor hen belangrijke producten kunnen blijven ontvangen.”

De transactie stelt Ottobock in staat om zijn productportfolio op het gebied van prothesevoeten te versterken, omdat bepaalde voetproducten van Freedom Innovations behouden blijven. Specifiek houdt de transactie in dat Ottobock de Kintrol K2 hydraulische voet-enkelprothese, de Maverick fiberglass productfamilie en overige carbonvoeten behoudt en zo het productportfolio van het bedrijf uitbreidt.

Proteor verwerft de microprocessorgestuurde knieprotheses, bepaalde voetprotheses en overige infrastructuur van FI . Proteor krijgt eveneens de merkrechten en neemt de R&D-activiteiten van Freedom Innovations over.

Met deze transactie voldoet Ottobock aan het voorschrift van de FTC om bepaalde onderdelen van Freedom Innovations af te stoten. Achtergrond: Ottobock nam FI in september 2017 over, met als doel de productkeuzes en technologie op het gebied van prothesen te versterken ten behoeve van geamputeerden en clinici. De FTC diende een klacht in tegen de overname en verbood de integratie van FI door Ottobock. Op 9 oktober 2020 is er een aanvraag voor een definitieve goedkeuring ingediend bij de FTC. Hierop volgde een 30-daagse openbare bezwaartermijn. Deze periode is zonder noemenswaardige bezwaren verlopen. De definitieve beslissing werd op 30 november 2020 genomen door het hoogste orgaan van de FTC, de FTC Commissioners.

Contactpersoon voor media-aanvragen:

Vice President Investor Relations & Corporate Communications

Mark C. Schneider

Ottobock SE & Co. KGaA, Prenzlauer Allee 242, 10405 Berlijn, Duitsland

Telefoon: +49 30 398 206 222

Mobiel: +49 151 146 591 35

E-mail: MarkC.Schneider@ottobock.de


Nieuwsoverzicht